وبلاگ شخصی سلطانعلی ایرج

  • ۰
  • ۰

چای کوهی

چای کوهی گیاهی است از تیره کلازیاسه (Clusiaceae) که به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا پرورش می یاید و معمولا به صورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت می شود . چای کوهیدر اروپاو آمریکا به نام سنت جونز شهرت دارد و مدتی است که بسیار معروف شده است .

جالب است بدانید که روغن چای کوهی برای مدت سه قرن در انگلستان تنها داروی زخم ها بوده است.

چای کوهی در ارتفاعات کم و متوسط رویش دارد و در بیشتر مناطق ایران دیده می شود و فصل رویش آن اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد است.چای کوهی خواص متعددی دارد. بسیار خوش عطر و بو و لذیذ است و می تواند جایگزین خوبی برای چای عصرانه یا ظهر باشد.در اروپا نانوائی ها چای کوهی را خوب می شناسند زیرا کمی از آن را به آرد اضافه می کنند که نان را بهتر و خوش طعم تر می کند .

چای کوهی و خواص چای کوهی

چای کوهی و خواص چای کوهی

گلهای چای کوهی به رنگ سفید یا زرد می باشند که در بالای ساقه به صورت مجتمع به چشم می خورد . این گلها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی می باشد . میوه چای کوهی به شکل کپسول است.

ماده موثره چای کوهی هایپریسین میباشد که فراورده های آن هم بر اساس همین ماده استاندارد سازی می‌شوند و اثر ضد افسردگی گیاه نیز مربوط به این ماده میباشد.در واقع این ماده مهار کننده ی آنزیم mono amino oxidase Mao میباشد که کاملاً مانند داروی ترانیل سیپرومین میباشد. از چای کوهی دو فراورده دارویی در بازار ایران موجود میباشد.قطره هایپیران و قرص پرفوران که هر دو در درمان افسردگی کاربرد دارند. نکته قابل ذکر در مورد این گیاه و فراورده های آن تداخلات زیاد آن میباشد که مصرف آن را محدود نموده است و دلیلش هم مهار آنزیمی است.

از خواص دارویی چای کوهی، مدر (ادار آور ) بودن آن است و همین خاصیت برای شستشوی مجرای ادراری (کلیه و مثانه) می باشد.

چای کوهی برای سیستم دستگاه عصبی خاصیت آرام بخش دارد.چای کوهی از داروهایی است که باعث سقط جنین در زنان باردار می شود.چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، درمیان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قرار دارد. از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود.

چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح، نشاط انگیز و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی است. مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این ها چای کوهی اشتها آور و مدر ملایم است. هم چنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.

چای کوهی در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش موثر و آرامش بخشی دارد.

چای کوهی و خواص چای کوهی

میزان مصرف و طرز تهیه ی چای کوهی

یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ میل کنید.

چای کوهی، یک نوشیدنی خوش رنگ، خوش مزه و دل چسب است که در شب های سرد پاییزی و زمستان، پس از یک روز کار و تلاش با ایجاد آرامش و رفع خستگی، انرژی از دست رفته را به شما باز می گرداند.

از نظر طب قدیم ایران این گیاه گرم و خشک است . ماده قرمز رنگی که در برگهای چای کوهی وجود دارد وبا فشار دادن برگها از آن استخراج می شود برای التیام زخم ها و درمان سوختگی ها به کار می رود .

چای کوهی درمان کننده بیماری مننژیت است؛ درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند و ضدافسردگی است. این گیاه اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد. کسانی که از داروهای آسم و ضدسرماخوردگی و حساسیت استفاده می کنند نمی توانند چای کوهی مصرف کنند خاصیت این گیاه در درمان افسردگی به اثبات رسیده و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است.

برای تهیه جوشانده و یا دم کرده این گیاه باید حدود یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آن را آنقدر بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند سپس آنرا مصرف کنید .

چای کوهی و خواص چای کوهی

به طور خلاصه می توان به مورد زیربه عنوان خواص دارویی چای کوهی اشاره کرد :

1)خواص چای کوهی:ضد کرم معده و روده می باشد.

2)خواص چای کوهی:ادرار آور وقاعده آور است .

چای کوهی چیست؟ + خواص بی نظیر این چای

چای کوهی چیست؟ + خواص بی نظیر این چای
چای کوهی گیاهی است که در مزارع ذرت می روید این گیاه دارای خواص دارویی زیادی است که در این مقاله به تمام این خواص دارویی اشاره می کنیم.

چای کوهی

چای کوهی گیاهی از تیره کلازیاسه است که به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا می‌روید و معمولاً به صورت خودرو,در میان مزارع گندم و ذرت یافت می‌شود. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان می‌کنیم.

طبع چای کوهی

این گیاه از نظر طب قدیم ایران، طبع (مزاج) گرم و خشک دارد، بنابراین برای درمان بیماری‌های ناشی از مزاج سرد ,و رطوبت زیاد مفید است، ماده قرمز رنگِ هایپریسین که در برگ‌های این گیاه وجود دارد,برای التیام زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده می‌شود.

خواص چای کوهی

این گیاه باعث افزایش اشتها می‌شود؛ این گیاه در درمان و بهبود سرماخوردگی موثر است؛این گیاه گرفتگی صدا را باز می‌کند و خلط‌آور است؛افراد برای رفع افسردگی و بی‌خوابی باید سه روز متوالی از این گیاه استفاده کنند.

این گیاه در درمان برخی از بیماری‌ها مانند فلج، مننژیت، کزاز و سیاه سرفه نقش موثری دارد؛این گیاه کرم معده و روده را هم برطرف می‌کند؛ این گیاه ادرارآور و قاعده‌آور است.

برای درمان و التیام زخم‌ها، سوختگی‌ها و جای نیش حشرات برگ‌های چای کوهی را پودر کنید و روی زخم‌های عمیق قرار دهید؛چای کوهی، اسهال خونی را درمان می‌کند.

تاثیر چای کوهی بر درد سیاتیک

این گیاه تاثیر چشمگیری در بهبود درد پشت، گردن و سیاتیک دارد؛ نوشیدن این گیاه ، برای رفع کم خونی مفید است.این گیاه ویروس‌ها را از بین می‌برد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛

چای کوهی

درمان بیماری ها با مصرف چای کوهی

مصرف این گیاه در مبتلایان به روماتیسم و درد مفاصل ضروری است؛ جوشانده سرشاخه‏‌هاى این گیاهمجارى ادراری را ضدعفونی و سردرد و میگرن را رفع می‌کند؛ این گیاه خاصیت ضدسرطانی هم دارد.

طرز تهیه دمنوش و جوشانده چای کوهی

برای تهیه دمنوش چای کوهی یک قاشق مربا خوری از این گیاه را در یک لیوان آب جوش بریزید و با قاشق هم بزنید،سپس روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دَم بکشد.آن را صاف و با کمی عسل میل کنید.

برای تهیه جوشانده این گیاه باید حدود یک قاشق چای‌خوری برگ و گل خشک این گیاه را در ۲ فنجان آب جوش بریزیدو این ترکیب را آن‌قدر بجوشانید تا یک فنجان از آن باقی بماند.

چه کسانی نباید چای کوهی بخورند؟

زنان باردار و همچنین افرادی که قرص‌های ضد بارداری، آسم، سرماخوردگی و حساسیت استفاده می‌کنند ,باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.استفاده زیاد از این گیاه برای افراد گرم مزاج مضر استو موجب خون‌آلود شدن ادرار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران

3)خواص چای کوهی:گرفتگی صدا را باز می کند و خلط آور است.

4)خواص چای کوهی:برای درمان مرض کزاز به کار می رود.

5)خواص چای کوهی:اگر برگ آنرا بصورت پودر دارورید و روی زخم های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم ها را خوب می کند.

6)خواص چای کوهی:درمان کننده اسهال و اسهال خونی است .

7)خواص چای کوهی:برای درد دنبالچه بهترین دارو است .

8)خواص چای کوهی:اگر مشکوک به خونریزی مغزی هستید و یا احتمال خونریزی مغزی وجود دارد حتما از این دارو استفاده کنید .

9)خواص چای کوهی:ضعف جنسی را درمان می کند.

10)خواص چای کوهی:درمان کننده بیماری مننژیت است .

11)خواص چای کوهی:برای درمان فلج بکار می رود .

12)خواص چای کوهی:سیاه سرفه را از بین می برد.

13)خواص چای کوهی:درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند .

14)خواص چای کوهی:برای کم خونی مفید است .

15)خواص چای کوهی:چای کوهی اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد.

16)خواص چای کوهی:ضد افسردگی می باشد .

17)خواص چای کوهی:درمان کننده بیخوابی است .

18)خواص چای کوهی:در درمان سرمخوردگی معجزه می کند .

19)خواص چای کوهی:برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات بکار میرود.

و بالاخره با تحقیقات جدیدی که دانشمندان روی این گیاه معجزه آسا انجام داده اند و دریافته اند دریافته اند که چای کوهی می تواند ویروسها را از بین ببرد و حتی روی ویروس بیماری AIDS نیز اثر درد .مدتی است که بیماران مبتلا به ایدز ازاین گیاه استفاده میکنند که سیستم دفاعی بدن آنها را تقویت کرده وبیماری را تخفیف می دهد .

دانشمندان مدتی است که روی اثر چای کوهی بر ریو سرطان خون تحقیقات دامنه دری راشروع کرده اند و به نتایج درخشانی دست یافته اند .

همانطوریکه قبل گفته شد این دارو اثر بسیار خوبی بر روی افسردگی درد البته اگر سه متوالی از این دارو استفاده شود حالات افسردگی را از بین برده بیخوابی را مداوا می کند و بیماران اعتماد بنفس خود را باز می یابند .

چای 
  • ۹۷/۰۱/۰۵
  • سلطانعلی ایرج

نظرات (۱)

  • سلطانعلی ایرج
  • اگر می خواهید مطمئن شوید که عسلی که تهیه کردید اصل است و بتوانید عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهید از راه های آتش زدن و مخلوط کردنش با آب و زرده تخم مرغ استفاده کنید.
    شاخص ترین راه و روش های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

    چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟

    آیا شکرک زدن عسل دلیل تقلبی بودن آن است؟

    آیا عسل طبیعی بو و طعم خاصی دارد؟

    چطور با کبریت روشن می توان عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص داد؟

    نکات مهم برای انجام این کار توسط خودتان و تشخیص عسل طبیعی از تقلبی را در ادامه این بخش از نمناک خواهیم گفت.

    بهترین راه کارها برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبینحوه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی 

    از هزاران سال پیش از خاصیت درمانی عسل در بهبود زخم ها، سوختگی ها و التهاب استفاده می کردند، لذا این ماده غذایی در طب سنتی جایگاه خاصی دارد .عسل بعنوان یکی از ارزشمندترین مواد غذایی به دلیل دارا بودن مواد مغذی از قبیل قندهای طبیعی، مواد آلی، معدنی، ویتامین ها و بویژه تامین بخشی از انرژی روزانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و علاوه بر این در طب سنتی به اثرات درمانی عسل در بیماری های گوارشی، ضعف اعصاب، سرفه و اشاراتی شده است. 

    چگونه می توان عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص داد؟ویژگی عسل طبیعی و تقاوت های آن با عسل تقلبی: مزه ی عسل طبیعی و تفاوتش با عسل تقلبی:

    عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. عسل خالص و اصل به جز مزه شیرینی ، طعمی مطبوع دارد که بسته به گیاه آن فرق می کند درحالیکه عسل های نامرغوب ، تقلبی ، مصنوعی و صنعتی به جز مزه شیرینی چیزی ندارند. 

    تفاوت طعم عسل طبیعی با تقلبی و تشخیص دادن اصلتشخیص عسل طبیعی از تقلبی با بو: 

    اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. هر نوع عسل طبیعی بویی متناسب با گل استحصال شده از آن دارد. عسلی که بوی خاصی ندارد کمی مشکوک به تقلبی است. 

    سفتی و غلظت عسل طبیعی و تشخیصش از تقلبی: 

    عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد. 

     

    تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با تست غلظتراه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی آب یک راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی:

    عسل را در آب سرد بریزید خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می شود.

    یک راه دیگر برای تشخیص عسل طبیع از تقلبی اینگونه است که اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است. 

    راه و روش تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با آبتست عسل طبیعی از تقلبی با کبریت

    اگر یک کبریت را روشن کرده و داخل عسل بیاندازید می توانید تشخیص دهید که آیا عسل طبیعی است یا تقلبی ؛ اگر کبریت روشن موجب آتش گرفتن عسل شد یعنی عسل طبیعی است ولی اگر عسل تقلبی باشد به سادگی آتش نمیگیرد.

     

    آتش زدن عسل راهی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبیتست عسل طبیعی از تقلبی با نان تست

    اگر عسل طبیعی را روی نان تست بمالید نان بعد از چند دقیقه سفت می شود اما اگر عسل تقلبی روی نان مالیده شود نان نمدار خواهد شد.

    نحوه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با نان تستتست عسل طبیعی از تقلبی با زرده تخم مرغ

    یکی از جالب ترین روی هاش تست عسل طبیعی از تقلبی استفاده از زرده تخم مرغ است ، عسل را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید اگر زرده خام شبیه زرده تخم مرغ پخته شد عسل طبیعی است در غیر این صورت عسل تقلبی است. 

    تست تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با تخم مرغآیا عسل طبیعی شکرک می زند؟

    عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته نشین می شود و رس می زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می شود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد. 

    در مجموع عوامل محیطی از قبیل رطوبت، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن می شود ) موجب پدیده شکرک زدگی می شوند که این خاصیت در عسل های طبیعی دیده می شود.

     

    منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
    این مطلب مفید بود ؟50840

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی